Klachten na corona

herstel van klachten na corona kan lang duren. ondersteun je lichaam en geest bij covid herstel
Meer informatie

Herstel van klachten na corona / long-covid

Herstel na corona of long-covid kan erg grillig verlopen en soms langdurig zijn. Zelfs patiënten met milde klachten door corona kunnen weken of maandenlang aanhoudende klachten hebben of klachten die regelmatig terugkomen. Als je je afvraagt of jouw klachten overeenkomen met die van andere ex corona patienten, dan kun je op deze pagina van de overheid lezen welke klachten veel voorkomen.

 

Herstellen van klachten na corona / long-covid met behulp van massagetherapie

Wil je jouw lichaam en geest ondersteunen bij het herstellen van klachten door corona / long-covid? Massagetherapie kan daarvoor heel geschikt zijn.

Waarom massagetherapie bij corona / covid herstel?

Massagetherapie is gericht op het versterken van het lichaamsbewustzijn en draagt daarmee bij aan herstel en het vinden van een nieuwe balans. Bij deze vorm van procesbegeleiding is er ruimte voor sociaal-emotionele aspecten van fysieke en mentale klachten.

 

Bij welke klachten na corona / covid kan massagetherapie helpen?

 

  • Geheugenverlies, overprikkeling en concentratieproblemen na corona / covid
   kunnen voorkomen tijdens het herstelproces. Wat doen die klachten en hoe kun je ermee om gaan? Misschien ervaar je de gevolgen van deze klachten in je lichaam. Massagetherapie helpt de aandacht te focussen op lichamelijke gewaarwordingen.

 

  • Als je stress, neerslachtigheid, angsten en of slaapproblemen ervaart na corona / covid
   Deze klachten gaan vaak weer over als je herstelt, maar niet altijd. Dan blijf je soms angstig en onzeker.

 

  • Vermoeidheid na corona / covid
   Wat heb jij nodig bij extreme vermoeidheid? Wat heeft je lichaam nodig bij extreme vermoeidheid? Massage beinvloedt je energiehuishouding en brengt ontspanning.

 

  • Pijnklachten na corona / covid
   Pijn in spieren, bindweefsel en huid. Kun je de pijn verminderen als je er anders op reageert? Het zelf-herstellend vermogen van je lichaam wordt door massagetherapie gestimuleerd.

 

  • Ademhalingsproblemen na corona / covid
   Misschien ervaar je kortademigheid of benauwdheid. Door te ontspannen kun je rustiger en dieper ademen. Hoe kun je je adem meer ruimte geven? Komen er emoties vrij als je je adem de ruimte geeft? Massagetherapie kan je inzicht geven in je ademhalingsproblemen en je kunt leren er anders mee om te gaan waardoor je klachten minder belastend zijn en of afnemen.

 

  • Slecht slapen na corona / covid
   Door je autonome zenuwstelsel te kalmeren met behulp van massagetherapie kun je meer rust gaan ervaren.

 

  • Emotioneel uit balans na corona / covid
   Door emoties te laten ontladen kan de balans worden hersteld. Wat heb je verder nodig voor het krijgen en behouden van emotioneel evenwicht? Inzicht hierin is belangrijk maar soms lastig om helder te krijgen. Massagetherapie helpt om een beter inzicht te krijgen in de signalen van jouw lichaam en geest en waar zij om vragen.

Door mijn gedegen opleiding en rijke ervaring als massagetherapeut kan ik je goed ondersteunen bij je weg naar herstel van klachten na corona / covid. Lees hier meer over mij.

  Massagetherapie helpt!

  Klachten na corona covid